Åke Askelöf, Kungsgatan 10, 611 32 Nyköping Org nr: 819001-1919 Bg: 447-7840

Lagmatcher

Föreningen spelar regelbundet matcher mot pensionärsklubbar runt om i vårt distrikt, Sörmland, Östergötland och Stockholmsområdet. Matcherna spelas som regel med 8 spelare där både damer och herrar är representerade. Spelformen är oftast om banpoäng där 20 poäng ligger i potten. Vissa klubbar klarar ej av att hantera banpoängsräkningen utan där gäller den totala kägelpoängen. Varje säsong omfattar ett tiotal matcher med både hemma och bortamatcher. Säsongen efter blir det ett omvänt spelschema där tidigare spel på bortaplan blir hemma- matcher och vice versa. De aktuella spelprogrammet för lagmatcherna återfinns här:

Riksserien eller Panterbowling

Veteranerna är också representerade i Riksserien även kallad Panterbowling. Tävlingen sker i regi av Svenska Bowlingförbundet och spelas mellan pensionärs- klubbar runt om i hela landet. Spelet sker veckovis i den egna hemmahallen under valfri tidpunkt där resultaten sedan anges via nätet. Inget lag kan se resultaten förrän bägge lagen rapporterat. Föreningen är i år representerde av ett mixat lag bestående av sex spelare. Serien innehåller sex lag som möter varandra tre gånger per säsong.

Playbowl League

Den tredje tävlingsformen föreningen deltager i är Play Bowl League som spelas med tremannalag över tre serier och där motståndarna är lokala kompisgäng, företag och glada amatörer. Spelet sker på måndagskvällarna och Veteranerna är i år representerade med ett lag. Tävlingen fortgår både höst och vår och har åtta lag som möter varandra vid två tillfällen.

Veteranernas Bowlingklubb

Matchprogram hösten 2023 - våren 2024
Våren 2024 Hösten 2023 Herrar Panter PLay Bowl League